peterenannelies.reismee.nl

Een weekje verder

We zijn alweer een klein weekje verder … Maandag zijn we dus naar Mzuzu geweest, waar we nu terug zijn gearriveerd. Morgen ontmoeten we Twisiwili hier, de man waarmee Peter 6 maanden heeft samengewoond. Het was een heel gedoe om een plek afgesproken te krijgen, want normaal gezien gingen we dit weekend naar het noorden van Malawi terug reizen om van daaruit terug Tanzania in te trekken, maar we passen ons nog wel aan … Plannen zijn om nog Livinstonia te bezoeken, moet mooi liggen … Wat hoger in de Bergen, met missiepost, uitzicht op Lake Malawi. We zien hoe het ons daar bevalt en nadien reizen we van zuid naar noord door Tanzania.

Maar wat er dus nog gepasseerd is ondertussen:

In Mzuzu nog kort even rond gewandeld maandag. Annelies vond reeds een eerste mooi stofje op de markt … Jajam de creaties ermee zullen in Belgie wel volgen.

Dinsdag gingen we in de voormiddag wandelen op de heuvels aan Chikale Beach in Nkhata Bay. Ondanks dat het best mooi was, hadden we de temperatuur en het klimmen wat onderschat en belandden we dus bezweet terug na een tijdje op het terrasje met een koude cola, die hier overigens heel goedkoop zijn. Leuk om van hieruit de strandtafereeltjes af te zien. Niet echt zoals in Oostende: hier zit een man zich op de rots te scheren en doen vrouwen hun was die ze nadien op het strand te drogen leggem, kinderen lopen rond met visnetten,… We gingen normaal gezien vandaag nog een boottochtje doen op het meer maar dit ging niet door … Wel jammer, maar hebben nog genoten van een middagje aan het meer zitten. Peter kocht ook nog een klein geschenkje voor de gevangenen: stukken zeep waar ze normaal niet over kunnen beschikken en 2 kleine slotjes om de deuren van de klaslokalen mee te kunnen beveiligen.

Woensdag reisden we naar Rumphi … Niet veel te zien, eerder een doorreisplek maar ware het niet dat op zijn Afrikaans je programma van de dag vanzelf wel vol geraakt, kwamen we er nog een ex bewaker van de gevangenis tegen waarmee Peter had samengewerkt. Leuk, we waren bij hem thuis uitgenodigd en s avonds samen nog gegeten. De gastvrijheid waarmee je hier ontvangen wordt, is werkelijk heel leuk. Het is onbeleefd om je gasten niets aan te bieden en je mag hen ook niet uit jezelf subtiel buitenwerken als je iets anders op je planning hebt … We keken nog wat videoclips op zijn tv, en volgens hem zouden we beter wat meer bidden terug in Belgie, met de liedjes op tv met prayers … We doen nog wat inkopen voor de dag nadien want donderdag reizen we naar Vwaza National Park. Hier moet je zelf je eten voorzien, want veel in de buurt is er niet, wel de mogelijkheid om zelf te koken.

Het had echter die ochtend nog wel wat voeten in de aarde eer we vertrokken waren.

We kregen onze hoteldeur die we van binnenuit hadden afgesloten niet meer open. Slot bleek geblokkeerd, gelukkig passeerde er niet veel later iemand die het hotelpersoneel verwittigde. Die kregen hem van buitenuit ook niet geopend dus werden de grote middelen maar ingezet en werd de koevoet gebruikt om onze deur en slot te forceren. De meer begon e rook al bij af te brokkelen, maar kom … de kamer zag er eerlijk gezegd toch al erbarmelijk uit. Het ergste wat we al gehad hebben, wel goedkoop gelukkig ;) Aan het busstation lang moeten wachten eer we vertrokken … Ze hebben hier ook geen system inm het is maar om ter snelste je busje volkrijgen met als gevolg dat er soms 3 busjes met dezelfde bestemming halfvol zitten en geen een zich in beweging zet, omdat ze nog niet vol zitten … we kopen dan na anderhalf uur wachten maar nog 2 plekken op, zodat we uiteindelijk vertrekken … Natuurlijk blijken er dan 100 m verder nog mensen te wachten die meemoeten, en geraakt zon busje altijd overvol, maar hier denken ze niet goed bij na.

Vwaza Park is een echte aanrader … Het is een heel kleinschalig en goedkoop park, we zijn de enige gasten. Ons verblijf bestaat uit een hutje met kookvuur vooraan en uitzicht op het meer waar we al een nijpaard bespeuren. Verder kunnen we rustig relaxen op ons terrasje met zicht op aapjes, impala’s en olifanten in de buurt. Om 15u gaan we met twee gidsen op pad door het park, te voet … Gelukkig is de ene wel bewapend voor mocht er gevaar zijn, dus het is wel veilig … Ze geven wat uitleg tijdens onze 2 uur durende wandeling … Al maken ze het wel erg spannend door hun manier van doen soms. We hebben geluk en zien veel diertjes. Als we terug komen van de wandeling hebben we nog meer geluk en zien ze heel veel olifanten vlak voor ons hutje passeren, ze steken met zijn allen het meer over. Echt mooi om te zien en terwijl we onze spaghetti klaar te maken op ons kampvuur.

We hebben een zalige nacht achter de rug, met brommende nijlpaarden op de achtergrond. Wel een ijskoude douche s morgens en dan terug richting Mzuzu. Qua kennismaking met het Afrikaanse vervoer, kan er nog een ervaring bij … we gingen terug in een pick up over een stoffige zandweg. Hmmm, niet de comfortabelste manier om te reizen maar het ging wel goed vooruit en met deze ervaring erbij zullen ze nooit meer klagen als tram 3 te vol zit.

We slapen in een leuke guesthouse nu … Mooie tuin eraan, de beste kamer die we tot nu toe gehad hebben denk ik. Fotos op de site zetten, lukt eindelijk ook een beetje vlotter. Ons gsm nummer dat eerst op de site stond is niet meer in werking … Ja, hoe het komt, kunnen ze je hier ook nergens vertellen dus hebben we er maar een nieuw gekocht … Dit nummer hebben we nu niet bij, ligt nog in ons hotel, maar laten we later nog weten.

Sonja Vermeiren

Waaw wat een ervaring weeral! Vind die olifanten altijd al zo zielig in hun klein hokje in de zoo. Moet fantastisch zijn ze daar zo in de natuur te zien lopen.

Geniet er nog van!!!!

xxx

Wout

Ben massa's jaloers op jullie. Maar geniet er maar van. Carpé Diem. En hoe zit het met het Bier daar?